Două judecătoare de la Înalta Curte, anchetate pentru mită în excursii în Extremul Orient

Două judecătoare de la Înalta Curte, anchetate pentru mită în excursii în Extremul Orient:

Procurori ai Direcţiei Naționale Anticorupţie au efectuat vineri seara percheziții la Secţia de Contencios Administrativ de la Înalta Curte de Casaţie și Justiţie, ne-au informat surse apropiate anchetei.

Sunt vizate birourile a două judecătoare, printre care şefa secţiei, Gabriela Bârsan, soţia reprezentantului României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, Corneliu Bârsan. Cealaltă judecătoare vizată este colega sa, Iuliana Pusoiu.

Ancheta urmăreşte să stabilească măsura in care judecătorii au avut "relaţii inadecvate" cu justițiabili care au procese pe rolul acestei instanţe. Potrivit surselor noastre, este vorba de "cadouri, perle, excursii la Paris şi în Extremul Orient cu patronul care avea o cauză pe rol".


'via Blog this'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe