Achizitii

HOTARARE NR.219
privind modificarea art. 93 din Hotararea Guvernului nr. 925/2006

pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare

 la atribuirea contractelor de achizitie publica din Ordonanta

de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor

de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari

 publice si a contractelor de concesiune de servicii


   In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,


   Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.


   Art.I. - Articolul 93 din Hotararea Guvernului nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 625 din 20 iulie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
   Art.93. - (1) Autoritatea contractanta are obligatia de a finaliza procedura de atribuire prin incheierea contractului de achizitie publica sau a acordului-cadru, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 209 din ordonanta de urgenta.
   (2) Autoritatea contractanta nu are dreptul sa intarzie incheierea contractului de achizitie publica/acordului-cadru cu mai mult de 7 zile calendaristice de la expirarea termenelor prevazute la art. 205 din ordonanta de urgenta din motive imputabile acesteia.
   (3) Autoritatea contractanta beneficiaza de termenul prevazut la alin. (2) numai in vederea indeplinirii conditiilor de semnare a contractului de achizitie publica/acordului-cadru, cu respectarea obligatiilor prevazute de lege.
   (4) Autoritatea contractanta nu are dreptul sa adopte nicio masura cu scopul de a crea circumstante artificiale de anulare a procedurii.
   (5) Situatiile prevazute la alin. (2) si (4) constituie incalcari ale principiilor prevazute la art. 2 alin. (2) lit. f) si g) din ordonanta de urgenta si se sanctioneaza in consecinta. Ofertantul care se considera lezat de un astfel de comportament are dreptul de a sesiza Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.
   (6) Autoritatea contractanta are obligatia de a transmite Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, prin mijloace electronice, in cel mult 48 de ore de la data incheierii contractului de achizitie publica/acordului-cadru, o notificare cu privire la contractul de achizitie publica/acordul-cadru incheiat. Formatul notificarii se stabileste prin ordin al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.
   Art.II. - Prezenta hotarare intra in vigoare la 10 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.




PRIM-MINISTRU
 MIHAI-RAZVAN UNGUREANU


       Contrasemneaza:
    Presedintele Autoritatii Nationale pentru

     Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice,
       Cristina Traila
      Secretarul general al Guvernului,
     Dézsi Attila
        p. Ministrul administratiei si internelor,
      Gheorghe Emacu,
       secretar de stat
     Ministrul afacerilor europene,
      Leonard Orban
    Ministrul finantelor publice,
     Bogdan Alexandru Dragoi




   Bucuresti, 23 martie 2012.
   Nr. 219.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Băncile, cei mai mari proprietari imobiliari

Cât se întinde dreptul de autor în cazul programelor de calculator | Legislatie gratuita,Monitorul oficial,Acte Normative

DESPRE PROFESIA DE AVOCAT IN LEGISLATIA ACTUALA ‹ Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei