Decizia nr. 13/2014 privind examinarea sesizarii formulate de Tribunalul Harghita in Dosarul nr. 530/258/2014, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a chestiunii de drept vizand aplicarea dispozitiilor art. 6 alin. (1) din Codul penal cu privire la hotararile de condamnare pronuntate de un alt stat fata de cetateni romani aflati in executarea acelei pedepse pe teritoriul Romaniei - Lege5 Online

Decizia nr. 13/2014 privind examinarea sesizarii formulate de Tribunalul Harghita in Dosarul nr. 530/258/2014, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a chestiunii de drept vizand aplicarea dispozitiilor art. 6 alin. (1) din Codul penal cu privire la hotararile de condamnare pronuntate de un alt stat fata de cetateni romani aflati in executarea acelei pedepse pe teritoriul Romaniei - Lege5 Online:



Pentru considerentele expuse, în temeiul art. 477 din Codul de procedură penală,
În numele legii 
D E C I D E: 
Admite sesizarea formulată de Tribunalul Harghita în Dosarul nr. 530/258/2014, prin care se solicită pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept vizând aplicarea dispoziţiilor art. 6 alin. (1) din Codul penal cu privire la hotărârile de condamnare pronunţate de un alt stat faţă de cetăţeni români aflaţi în executarea acelei pedepse pe teritoriul României.
Dispoziţiile art. 6 alin. (1) din Codul penal, privitoare la legea mai favorabilă după judecarea definitivă a cauzei, sunt aplicabile şi cu privire la hotărârea de condamnare pronunţată de un alt stat faţă de cetăţenii români, dacă aceasta a fost recunoscută în procedura reglementată de Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, potrivit dispoziţiilor art. 477 alin. (3) din Codul de procedură penală.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 5 iunie 2014.
PREŞEDINTELE SECŢIEI PENALE A ÎNALTEI CURŢI
DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
judecător CORINA MICHAELA JÎJÎIE
Magistrat-asistent,
Mihaela Mustaţă






'via Blog this'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe

Avocatul-ucigaş supărat că soţia nu-i spunea “Noapte bună, iubi”!