UNBR-ul vrea să crească de zece ori amenzile care se aplică avocaţilor!

UNBR-ul vrea să crească de zece ori amenzile care se aplică avocaţilor!:




Amenzile care se aplică avocaţilor ar putea fi crescute de zece ori, potrivit unui proiect iniţiat de Uniunea Naţională a Barourilor (UNBR).


În prezent, avocaţii pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 50 şi 500 de lei. În proiectul de modificare a Legii nr. 51/1995 este propusă creşterea acestora la sume cuprinse între 500 şi 5000 de lei.

Amenzile trebuie plătite în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii disciplinare, neachitarea atrăgând suspendarea de drept din exerciţiul profesiei (până la achitare).

În afară de amenzi, Legea nr. 51/1995 mai prevede şi alte sancţiuni disciplinare pentru avocaţi:

- mustrarea;
- avertismentul;
- interdicţia de a exercita profesia (pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi un an);
- excluderea din profesie.

Proiectul UNBR-ului propune şi introducerea unui alineat conform căruia încălcarea dispoziţiilor din Legea nr. 51/1995 şi din Statutul profesiei de avocat vor constitui abatere disciplinară gravă.

Proiectul de modificare conţine şi prevederi conform cărora avocaţii definitivi vor susţine un examen pentru a putea profesa la curţile de apel, la ÎCCJ şi la CCR. Mai multe informaţii găsiţi în acest articol.

Propunerile făcute de UNBR pentru modificarea Legii nr. 51/1995 pot fi consultate integral AICI (fişier PDF).




'via Blog this'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe

Avocatul-ucigaş supărat că soţia nu-i spunea “Noapte bună, iubi”!