JURIDICE.ro » Este constituțională decizia Curții Constituționale privitoare la art. 5 din Codul penal?

JURIDICE.ro » Este constituțională decizia Curții Constituționale privitoare la art. 5 din Codul penal?:



Introducere
În materialul de față vom încerca să răspundem întrebării din titlu: Este constituțională decizia Curții Constituționale privitoare la art. 5 din Codul penal, pronunțată în data de 6 mai 2014?
Răspunsul la această întrebare este dependent de considerentele deciziei Curții Constituționale, astfel cum vom arăta mai jos.
Însă, independent de motivare, efectele deciziei se vor produce numai în ceea ce privește infracțiunile comise după data publicării în Monitorul Oficial a acesteia.
Așadar, în privința infracțiunilor săvârșite anterior momentului publicării în Monitorul Oficial, indiferent de stadiul raportului penal de conflict, decizia instanței de contencios constituțional nu va produce niciun efect, ceea ce înseamnă că practic este inutilă.
Citeste mai mult :http://www.juridice.ro/321414/este-constitutionala-decizia-curtii-constitutionale-privitoare-la-art-5-din-codul-penal.html



'via Blog this'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe

Avocatul-ucigaş supărat că soţia nu-i spunea “Noapte bună, iubi”!