Raţiunea acordă timp ambelor părţi, apoi îşi acordă sieşi o amânare, ca să aibă răgazul să cerceteze adevărul, mânia se grăbeşte; raţiunea vrea să dea o judecată dreaptă, mânia vrea să pară dreaptă judecata pe care a dat-o; raţiunea nu ţine seama de nimic în afară de chestiunea în discuţie, mânia este stârnită de lucruri zadarnice, aflate în afara chestiunii. 
O înfăţişare prea sigură, o voce prea limpede, un discurs prea liber, o ţinută prea elegantă, o apărare prea ostentativă, simpatia oamenilor întărâtă mânia; deseori, îndârjită împotriva avocatului, îl condamnă pe acuzat; chiar dacă adevărul îi sare în ochi, iubeşte şi apără greşeala; nu vrea să i se dovedească ceva, iar când a început să facă rău, îi pare mai respectabilă încăpăţânarea decât căinţa. 

Ramîi cu bine.

Seneca

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe

Avocatul-ucigaş supărat că soţia nu-i spunea “Noapte bună, iubi”!