Contributii restante la pensii? Plateste-le pana la finalul anului si scapi de penalitati! - Economie - www.starpress.ro

Contributii restante la pensii? Plateste-le pana la finalul anului si scapi de penalitati! - Economie - www.starpress.ro:

Casa Nationala de Pensii Publice a publicat in Monitorul Oficial ordinul care stabileste cum vor fi anulate penalitatile de intarziere pentru persoanele fizice care isi achita pana la finalul anului contributiile restante la pensii. Procedura a intrat de astazi in vigoare.

Aceasta facilitate a fost introdusa prin art. IX din OG 30/2011, care stabileste ca pentru obligatiile fiscale restante la 31 august 2011, penalitatile de intarziere se anuleaza sau se reduc, astfel:

a) penalitatile de intarziere se anuleaza daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 31 decembrie 2011;

b) penalitatile de intarziere se reduc cu 50% daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 30 iunie 2012.

Ordinul Casei Nationale de Pensii Publice nr. 1.252/2011, publicat in Monitorul Oficial nr. 855, stabileste cum va fi aplicata prevederea de mai sus pentru obligatiile de plata ale persoanelor fizice, reprezentand contributii de asigurari sociale, datorate bugetului asigurarilor sociale de stat, altele decat cele pentru care colectarea veniturilor se face de Fisc.

Conform actului normativ, aceste facilitati fiscale sunt acordate de catre organele competente, si anume, de catre casele judetene de pensii, respectiv de Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti.

Care sunt exact facilitatile fiscale

Ordinul Casei Nationale de Pensii Publice stabileste ca persoanele fizice vor beneficia, pentru obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor de plata principale restante la data de 31 august 2011, de:

a) anularea penalitatilor de intarziere, precum si anularea unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii fiscale principale, daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora, administrate/stabilite de fiecare dintre organele competente (mentionate mai sus) sunt stinse prin plata sau compensare pana la data de 31 decembrie 2011, cu exceptia obligatiilor prevazute la alin. (2);

b) reducerea cu 50% a penalitatilor de intarziere, precum si reducerea cu 50% a unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii fiscale principale, daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora, administrate/stabilite de fiecare dintre organele competente, sunt stinse prin plata sau compensare pana la data de 30 iunie 2012, cu exceptia obligatiilor prevazute la alin. (2).


'via Blog this'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe

Avocatul-ucigaş supărat că soţia nu-i spunea “Noapte bună, iubi”!