Apel catre avocati: Nu introduceti in mod ilicit obiecte in penitenciar!

In urma sesizarilor adresate Baroului Bucuresti  de catre unele  penitenciare  din Romania , Decanul Baroului Bucuresti, av. Ion Ilie-Iordachescu, reaminteste avocatilor, printr-un comunicat dat publicitatii astazi, 4 iulie 2011, prevederile  art. 74 indice 2 alin. 1 din Legea  privind executarea  pedepselor  si  a  masurilor  dispuse de organele  judiciare in cursul  procesului penal nr. 275/2006 publicata in M. Of. nr. 627 din 20 iulie 2006 , modificata si completata prin Legea nr.  83/2010, cu referire la introducerea de bunuri si obiecte interzise in penitenciare.
In acest sens , introducerea in mod ilicit in penitenciar de bunuri si obiecte  interzise a se afla in posesia persoanelor private de libertate, in scopul utilizarii de catre acestea, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la doi ani sau cu amenda.
Pentru a  preintimpina  eventualele  reclamatii  din partea reprezentantilor unor penitenciare, Decanul Baroului Bucuresti roaga avocatii din Baroul Bucuresti sa respecte acest text de lege.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe

Avocatul-ucigaş supărat că soţia nu-i spunea “Noapte bună, iubi”!