Dacă nu vrei să fii bolnav…


Dacă nu vrei să fii bolnav… Exprimă-ţi sentimentele! 
       
Emoţiile şi sentimentele când sunt ascunse, reprimate, sfârşesc prin a genera boli ca gastrite, ulcer, dureri lombare, dorsale. Cu timpul, reprimarea sentimentelor poate degenera în cancer. Ar trebui să ne destăinuim unui confident, să-i împărtăşim intimitatea noastră, secretul, erorile! Conversaţia, verbalizarea emoţiilor este un remediu puternic şi o terapie excelentă! 

                      Dacă nu vrei să fii bolnav… Ia decizii.   

 Persoanele indecise rămân în dubiu, în anxietate. Indecizia acumulează problemele, grijile, agresiunile. Istoria omenirii este alcătuita din decizii. A decide înseamnă a şti cum să renunţi, să pierzi unele avantaje şi valori şi să câştigi altele. Indecişii sunt victime ale indigestiilor, durerilor nervoase şi problemelor cutanate.
  
              Dacă nu vrei să fii bolnav… Găseşte soluţii.    

  Persoanele negativiste nu găsesc soluţii şi dau amploare problemelor. Ei preferă lamentaţiile, bârfele, pesimismul. Este mai bine să aprinzi un chibrit decât să regreţi întunericul. O albină e mică, dar produce unul din cele mai dulci lucruri. Suntem ceea ce gândim. Gândurile negative generează energie negativă ce se transformă în suferinţă.

 Dacă nu vrei să fii bolnav… Nu trăi bazându-te pe aparenţe.
 Cine ascunde realitatea, pretinde, pozează şi vrea să dea impresia că este în regulă. Vrea să fie văzut ca perfect, descurcăreţ, etc., dar acumulează tone de greutăţi. O statuie de bronz cu picioare de lut. Nu este nimic mai rău pentru sănătate decât să trăieşti ascuns după aparenţe şi faţade. Aceştia sunt oameni cu multă strălucire artificială şi rădăcini atrofiate. Destinul lor este durerea, spitalul sau farmacia.

Dacă nu vrei să fii bolnav… Acceptă.    

 Refuzul de a ne accepta şi absenţa stimei de sine ne face să ne înstrăinăm de sine. A te accepta este punctul central al unei vieţi sănătoase. Cei care nu se acceptă devin geloşi, invidioşi, imitatori, ultra-competitivi, distructivi. Accepta-te, acceptă că eşti acceptat de alţii, acceptă criticile. Este înţelepciune, bun simţ şi terapie. 

        Dacă nu vrei să fii bolnav… Încrede-te.    
                                   
  Cine nu are încredere, nu comunică, nu este deschis, nu creează relaţii adânci şi stabile, nu ştie să aibă prietenii adevărate. Fără încredere, nu sunt relaţii reale. Neîncrederea este o lipsă de credinţă în sine şi în credinţa însăşi.  

              Dacă nu vrei să fii bolnav… Nu îţi trăi viaţa trist.   

  Simţul umorului. Râsete. Odihnă. Fericire. Acestea întregesc sănătatea şi aduc viaţă lungă. Persoana veselă are darul de a îmbunătăţi mediul oriunde trăieşte.
              “Simţul umorului te salvează de mâna doctorului”.   
                       Veselia este sănătate şi terapie.
                              Dr. Dráuzio Varella

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe

Avocatul-ucigaş supărat că soţia nu-i spunea “Noapte bună, iubi”!