„Pentru mulţi, bogăţiile nu au însemnat sfîrşitul nenorocirilor, ci doar schimbarea lor.” Şi nici nu mă mir: căci răul nu stă în lucruri, ci în suflet.

Si astazi, împrumut o vorba a lui Epicur: „Pentru mulţi, bogăţiile nu au însemnat sfîrşitul nenorocirilor, ci doar schimbarea lor.” Şi nici nu mă mir: căci răul nu stă în lucruri, ci în suflet. Ceea ce ne face sărăcia o povară, face ca şi bogăţiile să fie poveri. Nu are nicio importanţă dacă aşezi un bolnav pe un pat de lemn sau pe unul de aur – oriunde îl vei fi mutat, îşi va duce cu sine boala; în felul acesta, nu are nicio importanţă dacă un spirit bolnav se află între bogăţii sau în sărăcie: răul lui îl urmează. Rămîi cu bine.

Seneca
Si astazi, împrumut o vorba a lui Epicur: „Pentru mulţi, bogăţiile nu au însemnat sfîrşitul nenorocirilor, ci doar schimbarea lor.”  Şi nici nu mă mir: căci răul nu stă în lucruri, ci în suflet. Ceea ce ne face sărăcia o povară, face ca şi bogăţiile să fie poveri. Nu are nicio importanţă dacă aşezi un bolnav pe un pat de lemn sau pe unul de aur – oriunde îl vei fi mutat, îşi va duce cu sine boala; în felul acesta, nu are nicio importanţă dacă un spirit bolnav se află între bogăţii sau în sărăcie: răul lui îl urmează. Rămîi cu bine.

Seneca

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe