Presedintele CSM explica ce a fost cu promovarile pentru Inalta Curte: “Sper ca oamenii din sistem, societatea civila sa perceapa corect deciziile noastre”

Presedintele CSM explica ce a fost cu promovarile pentru Inalta Curte: “Sper ca oamenii din sistem, societatea civila sa perceapa corect deciziile noastre”:

A fost o zi lunga si grea pentru noi toti. La capatul ei au fost promovati la Inalta Curte 5 judecatori : 2 la Sectia Civila, 1 la Sectia Comerciala si 2 la Sectia Penala – speram - cei mai buni dintre cei care au candidat.Ce ne-am propus in primul rand: sa mearga la Inalta Curte oameni integri si adevarati profesionisti.Desigur, era mai bine daca nu am fi fost nevoiti sa ne limitam la persoanele care si-au depus candidatura in martie. Stiu ca printre colegii nostri exista numerosi candidati de valoare, in care avem incredere, de care Inalta Curte are nevoie si pe care ii asteptam la viitoarele selectii. Subliniez ca unii dintre noii judecatori ai Inaltei Curti au primit girul CSM, desi au venit cu aviz consultativ negativ din partea colegiului ICCJ. Unii dintre cei care au beneficiat de aviz favorabil n-au convins plenul CSM la interviu. Exact asta ne-am propus: audieri serioase, cu intrebari poate incomode, dar edificatoare pentru persoana, personalitatea fiecarui candidat, toate intr-o deplina transparenta. "

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe