Concediul pentru creşterea copilului: situaţia în care nu poţi beneficia de acest drept | LegeStart

Concediul pentru creşterea copilului: situaţia în care nu poţi beneficia de acest drept | LegeStart:

În opinia avocatului general Wahl, din dreptul Uniunii nu rezultă un drept la concediu plătit acordat părinţilor unui copil născut în urma unui contract de reproducere asistată prin intermediul unei mame-surogat.

La Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) au fost primite întrebări preliminare, înaintate de instanţa irlandeză care trebuie să judece cazul de mai jos şi care, în vederea pronunţării, a cerut clarificări privind dreptul comunitar în materie.
Cauza aflată pe rolul instanţei de trimitere o priveşte pe doamna Z, care este profesoară în Irlanda. Aceasta suferă de o afecţiune rară, care se caracterizează prin faptul că, deşi are ovare sănătoase şi este de altfel fertilă, nu are uter şi nu poate duce o sarcină la termen. Pentru a avea un copil, doamna Z şi soţul său au recurs la serviciile unei mame-surogat, care a dat naştere unui copil în California. Copilul născut în urma contractului de reproducere umană prin intermediul unei mame-surogat (denumit în continuare „contract de gestaţie”) este copilul genetic al cuplului, iar în certificatul de naştere american al copilului nu există nicio menţiune cu privire la mama-surogat.

Citeste mai mult :legestart.ro/concediul-pentru-cresterea-copilului-situatia-in-care-nu-poti-beneficia-de-acest-drept/

'via Blog this'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe