Compania nou rasucit oprit pentru Rosia Montana Gold proiectului minier românesc

Compania nou rasucit oprit pentru Rosia Montana Gold proiectului minier românesc:
Guvernul român a înființat Minvest companiei Rosia Montana, după parțială de spin-off de stat deținute miner Minvest Deva, care este acționar minoritar în compania de proiect RMGC, care intenționează să înceapă de extragere a aurului și argintului de la Rosia Montana. 
Noua companie va să fie coordonat de Dan Sova, ministrul delegat, pentru proiectele majore de infrastructură și investitorii străini. 
spin-off decizie, care a fost publicat miercuri in Monitorul Oficial, va permite guvernului de a deține un interes corporativ directă la RMGC (Roșia Montană Gold Corporation). 
Guvernul român susține că exploatarea aurului de la Roșia Montană poate genera mai multe miliarde de dolari din veniturile din exploatare și contribuțiile directe la bugetul de stat. 
PM Ponta a declarat în ianuarie că negocierile cu investitorul va începe "imediat" după Proiectul va fi transferat la Dan Sova. 
Canada, Gabriel Resources este actionarul majoritar al RMGC, cu o participatie 80,7 la sută, în timp ce România deține 19,3 la sută din acțiuni, prin Minvest Rosia Montana. 
Proiectul necesită încă aprobarea de către guvern a autorizațiilor de mediu și eliberarea de permise suplimentare și aprobări de la diferite autorități. 
Comitetul de evaluare tehnică (TAC), care trebuie să evalueze impactul asupra mediului al proiectului de la Rosia Montana, sa întâlnit pe 10 mai. Aceasta a fost prima ședință din noiembrie 2010. 
Gabriel Resources a comentat el nu poate spune când TAC va vota cu privire la evaluarea impactului asupra mediului sau a elibera recomandări adresate guvernului. 
miner canadian a raportat o pierdere de 2,3 milioane dolari în primul trimestru. Compania a declarat ca a continuat programul său de a reduce costurile lunare până când guvernul va permite proiectului. 
Gabriel Resources a cheltuit în jur de 2 milioane de dolari pentru organizarea unui referendum asupra minier din Rosia Montana, care a fost invalidat din cauza participării insuficiente Business Review România

'via Blog this'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe