DNA: Peste 100 de inculpati pentru coruptie au fost condamnati luna trecuta, dintre care 3 avocati

DNA: Peste 100 de inculpati pentru coruptie au fost condamnati luna trecuta, dintre care 3 avocati:
Un numar de 102 inculpati pentru coruptie, printre care si 3 avocati si 2 judecatori, au fost condamnati in luna mai, in urma a 27 de hotarari judecatoresti ramase dfinitive, in dosarele instrumentate de DNA, potrivit unui comunicat al institutiei.
Potrivit DNA, printre cei condamnati mai figureaza un ministru, un secretar de stat, un deputat, patru ofiteri MApN (din care 2 generali), un ofiter ISU (comandant de inspectorat judetean pentru situatii de urgenta), un ofiter de politie, un notar, 15 vamesi si doi agenti de politie de frontiera.
De asemenea, printre condamnati se numara conducerea unei directii municipale de impozite si taxe, sase inspectori de finante publice, conducerea unei companii de stat, conducerea locala a unui partid politic, directorul unei societati de transport public urban, conducerea unei sucursale bancare, un medic, un profesor (director de liceu), un expert topograf, trei persoane juridice, cinci administratori de societati comerciale s.a.m.d.
DNA mentioneaza ca a decis publicarea unor informari cu privire la solutiile de condamnare definitive, la momentul pronuntarii acestora, sub forma de comunicate de presa, avand in vedere ca, in multe cazuri, intre pronuntarea deciziilor, motivarea acestora si transmiterea acestor decizii de catre instantele de judecata, in format electronic, se inregistreaza o anumita diferenta de timp.
"In acest fel, DNA raspunde cerintei de informare a opiniei publice asupra intregului proces penal in cazuri de mare coruptie, inclusiv asupra finalitatii dosarelor trimise spre judecare", mai precizeaza acelasi comunicat.


Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/dna-peste-100-de-inculpati-pentru-coruptie-au-fost-condamnati-luna-trecuta-dintr-s7677.html#ixzz2W7KpG8I0



'via Blog this'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe