Stiri.Botosani.ro - Percheziţii la zeci de avocaţi din Botoșani, Suceava și București : Stiri Botosani, Evenimente, Administratie, Politic, Sanatate, Invatamant, Cultura, Economie, Monden

Stiri.Botosani.ro - Percheziţii la zeci de avocaţi din Botoșani, Suceava și București : Stiri Botosani, Evenimente, Administratie, Politic, Sanatate, Invatamant, Cultura, Economie, Monden:

Nu mai puţin de 33 de percheziţii domiciliare s-au desfăşurat în această dimineaţă la zeci de avocaţi acuzaţi că de ani de zile întră în sălile de judecată cu dosare, deşi nu au acest drept.

Zeci de avocaţi s-au trezit în această dimineaţă cu poliţia la uşă, în urma a 33 de percheziţii domiciliare care se desfăşoară pe raza judeţelor Suceava şi  Botoşani, precum şi în municipiul Bucureşti.

Vizaţi de această acţiune, coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, sunt avocaţi, membri ai contestatului Barou Bota (n.r.-după numele fondatorului, Pompiliu Bota), barou inaugurat şi la Suceava în 2005, care a clonat practic Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR).

Legitimaţii trase parcă la xerox, formulare identice, chitanţiere şi chiar delagaţiere în oglindă.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii, îmbrăcaţi în robe de avocaţi, intră de ani de zile cu dosare în sălile de judecată.

Acuzaţiile: asociere în vederea comiterii de infracţiuni, înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

La acțiunea din această dimineaţă participă poliţişti de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sprijiniți de polițiști ai Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. și ai I.P.J. Botoșani.

'via Blog this'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe