Trei fosti avocati, noua judecatori, doi procurori si un notar public au pierdut procesul cu Baroul Galati si UNBR

Trei fosti avocati, noua judecatori, doi procurori si un notar public au pierdut procesul cu Baroul Galati si UNBR:

Cererile formulate de 11 magistrati, de un notar public, de o persoana cu functii de conducere in cadrul Agentiei pentru Prestatii Sociale si de alte doua persoane privind inscrierea in Tabloul Avocatilor incompatibili in cadrul Baroului Galati au fost respinse, printr-o decizie irevocabila pronuntata, ieri, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Asta, dupa ce, in vara anului trecut, Curtea de Apel Galati, instanta in cadrul careia activeaza cinci dintre reclamanti, a admis cererile si au anulat deciziile Baroului Galati si ale Consiliului UNBR, prin care solicitarea de primire in profesia de avocat a celor in cauza au fost respinse.
Doru Benescu, Anca Pungoci, Angelica Mihaela Lungeanu si  Raluca-Elena Zara sunt judecatori la Tribunalul Galati. Simona Claudia Bacsin, Luminita Aneta Cristea, Rodica Dorin, Simona Gavrila si Emilia Lenuta Panturu sunt judecatori la Curtea de Apel Galati. Sorin Carare si Bogdan Pacurariu sunt procurori in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Fostul avocat Otilia Daniela Doros este sef compartiment juridic si contencios in cadrul Agentiei pentru Prestati Sociale Galati.
Acestia, impreuna cu notarul public Adriana Pascan, dar si cu Ionut Dinu Lazar si Constantin Iancu, fosti avocati, au fost respinsi, prin decizii ale Baroului Galati si ale Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, decizii emise in luna aprilie, respectiv decembrie 2011, de a fi inscrisi in Tabloul Avocatilor incompatibili din cadrul Baroului Galati.
Nu au rezolvat incompatibilitatea la timp
Imediat dupa respingerea cererilor, cei in cauza le-au atacat in instanta. Initial, s-au adresat Tribunalului Galati, care si-a declinat competenta materiala catre Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel Galati, instanta in care activeaza, asa cum am aratat mai sus, cinci dintre persoanele care doreau inscrierea in tabloul avocatilor.


Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/trei-fosti-avocati-noua-judecatori-doi-procurori-si-un-notar-public-au-pierdut-p-s8968.html#ixzz2k03CBeRE




'via Blog this'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe