A inceput exodul de la Inalta Curte: pensionarea judecatorilor Anton Pandrea, Gabriel Ionescu si Elisabeta Ioanitiu, discutata in Plenul CSM saptamana viitoare. Cine urmeaza?

A inceput exodul de la Inalta Curte: pensionarea judecatorilor Anton Pandrea, Gabriel Ionescu si Elisabeta Ioanitiu, discutata in Plenul CSM saptamana viitoare. Cine urmeaza?:

Judecatorul Anton Pandrea are o vechime de 35 de ani in magistratura, iar colegul sau, Gabriel Ionescu, de 39 de ani. Alaturi de cererile de pensionare ale celor doi si judecatoarea Elisabeta Ioanitiu, de la Sectia Civila a instantei supreme, si-a anuntat dorinta de a se pensiona, Plenul CSM programand discutarea acestei solicitari tot pentru data de 13 septembrie. In aceste conditii, cele doua promovari recent facute de CSM la instanta suprema, Sectia Penala, ale judecatoarelor Florentina Dragomir si Cristina Nenita, in vederea reducerii numarului de posturi vacante, nu par sa isi atinga scopul, locurile libere la Sectia Penala mentinandu-se constant. Avand in vedere ca pensionarea judecatorilor Pandrea si Ionescu sunt doar primele dintr-un val ce se anunta destul de consistent, intrebarea este ce se va intampla cu Sectia Penala a ICCJ, mai ales dat fiind faptul ca modalitatea de promovare este inca una in curs de creere si constituie, de luni de zile, subiect de dezbatere aprinsa in sistemul judiciar.

'via Blog this'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe