„Judecatoriile lucreaza cel mai eficient!” CSM sustine infiintarea birourilor de asistenta gratuita pentru justitiabili, dar nu se stie inca cine va sustine costurile!

Presedintele CSM, Horatius Dumbrava  a sustinut vineri 23 septembrie 2011 o conferinta de presa pe tema Raportului privind activitatea instantelor in prima jumatate a anului 2011. Prima concluzie desprinsa de CSM din acest raport este aceea ca un adult roman din trei e implicat intr-un proces in instanta si de aici rezulta o foarte mare incarcare medie pe judecător.
 Pe de alta parte, pentru imbunatatirea activitatii instantelor, au fost evidentiate si cateva masuri, printre acestea aflandu-se reorganizarea instantelor, unificarea practicii judiciare, infiintarea birourilor de asistenta judiciara gratuita. Asa cum era inainte de anul 2000, unde se acorda o asistenta primara justițiabililor.
 Presedintele CSM a admis ca problema personalului extrem de redus de la instantele si parchetele militare, pe care Luneajutsitiei.ro a ridicat-o in conferinta de presa, este una care va trebui analizata cat mai curand.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe