Rosia Montana primeste unda verde - Comisia Europeana nu va interzice utilizarea cianurilor, pe motiv ca o atare masura legislativa ar inchide minele de aur si ar afecta economia statelor membre

Rosia Montana primeste unda verde - Comisia Europeana nu va interzice utilizarea cianurilor, pe motiv ca o atare masura legislativa ar inchide minele de aur si ar afecta economia statelor membre:

Veste proasta pentru ONG-urile care se zbat de ani de zile, inclusiv prin actiuni in justitie, sa puna piedici si chiar sa stopeze proiectului de la Rosia Montana. Comisia Europeana a raspuns oficial Agentiei de presa Mediafax ca nu va impune in spatiul comunitar o legislatie care sa interzica folosirea cianurilor in exploatarile miniere aurifere, intrucat nu exista alte solutii tehnice, iar o asemenea masura ar desfiinta industria mineritului de profil.

Astfel, potrivit Mediafax: „CE nu are in prezent in plan o legislatie pentru interzicerea utilizarii cianurilor in minerit, considerand ca o astfel de masura nu se justifica prin ratiuni legate de protectia mediului sau de sanatate, desi europarlamentarii au cerut in 2010 o legislatie in acest sens pana la sfarsitul acestui an. Pozitia CE pe aceasta tema a fost transmisa, la solicitarea MEDIAFAX, de serviciul de presa al DG Envi (Directoratul General Mediu) din cadrul Executivului european.


'via Blog this'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe